Pyszna kapusta i ziemniaki na grillu przygotowane.
Składniki:
ziemniaki:
1 – 1,5 kg młodych małych ziemniaków,
olej rzepakowy,
sól do smaku,
pieprz do smaku,
świeże igiełki rozmarynu,
kapusta:
1 mała, młoda główka białej kapusty,
olej smakowy czosnek – bazylia,
pikantna przyprawa do potraw Vegeta,
pieprz czarny świeżo mielony do smaku,
ponadto:
świrze listki bazylii,
pasta warzywna RELISH Podravka.
Grillowana kapusta i ziemniaki z pastą warzywną - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Ziemniaki grillowane:
Ziemniaki myjemy, suszymy, przekładamy do miski, polewamy olejem, posypujemy solą, pieprzem, rozmarynem i obtaczamy je. Układamy po kilka sztuk na foli aluminiowej i szczelnie zawijamy w folię.
Układamy na rożnie i grillujemy ok. 30 -40 min w zależności od wielkości ziemniaków.
Kapusta grillowana:
Białą kapustę kroimy na ćwiartki, polewamy olejem czosnek - bazylia, doprawiamy pikantną przyprawą Vegetą, pieprzem i zawijamy w folię aluminiową. Pieczemy na grillu, aż będzie miękka i przypieczona ok. 20 min. (grillujemy pod przykrywą w 180-200°C.)