Zielona zupa bazyliowa - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Przepis na zupę - Zielona - Bazyliowa
W rondlu rozgrzewamy łyżkę oliwy, szklimy na niej pokrojone w cienkie talarki pory. Dokładamy pociętą w kostkę cukinie oraz zielony groszek, zalewamy bulionem, przykrywamy, gotujemy 5 min. W tym czasie miksujemy listki bazylii, czosnek, pistacje, parmezan, oliwę i 1/2 łyżeczki soli.
Do rondla z zupa dokładamy osaczone, posiekane pomidory, osaczona i opłukana z zalewy fasole oraz połamany makaron, gotujemy jeszcze 5 min. Przyprawiamy do smaku sola i pieprzem. Mieszamy ze zmiksowanym wcześniej pesto. Zagotowujemy, rozlewamy do miseczek. Podajemy z bagietka i masłem.
Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!