Zupa Pasterska

Ocena:

4.5 (187)

  • 1 godz. 50 min.
  • dla 2 osób
Zupa Pasterska

Składniki:

  • 50 dag miekkiej wołowiny
  • łyżka oleju
  • cebula cukrówka
  • 2 ząbki czosnku
  • marchewka
  • 10 dag maleńkich pieczarek
  • 4 szklanki bulionu wołowego
  • liść laurowy
  • 4 ziarenka ziela angielskiego
  • słodka mielona papryka
  • duża czerwona papryka
  • kilka czerwonych szalotek
  • 2 szklanki słodkiego czerwonego wina
  • ostra mielona papryka
  • sól
  • pieprz
  • kilka gałązek estragonu

Zupa pasterska - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Zupa Pasterska
  • Mięso czyścimy z błon, kroimy w kostkę, obsmażamy na oleju i przekładamy do garnka. Na tłuszczu ze smażenia dusimy pokrojoną w piórka cukrówkę i posiekany czosnek, dokładamy do mięsa. Ścieramy na grubej tarce obraną marchewkę, dodajemy oczyszczone pieczarki, bulion, liść laurowy, ziele angielskie i łyżkę mielonej papryki. Przykrywamy, stawiamy na małym ogniu i dusimy 1 godz.
  • Paprykę czyścimy, kroimy w grube paski, przypiekamy na suchej patelni grillowej skórką do dołu, aż sczernieje. Wkładamy do foliowej torebki, zamykamy i odkładamy. Kiedy ostygnie, obieramy ze skórki. Na patelnie kładziemy przecięte na pół szalotki, przecięciem do dołu, przypiekamy. Do rondla z mięsem dodajemy wino, paprykę i połówki szalotek, gotujemy powoli jeszcze 40 min. Przyprawiamy ostro mieloną papryką, solą i pieprzem, posypujemy posiekanym estragonem. Podajemy z chlebem.
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne