Zupa kolorowa z boczkiem

Ocena:

4.55 (185)

  • 30 min.
  • dla 4 osób
Przygotowanie: 30 minut
Porcja: 220 kcal
Składniki na 4 porcje

Składniki:

  • 4–5 ziemniaków
  • 2 marchewki
  • por
  • 2 łyżeczki oleju
  • 1,5 l bulionu warzywnego z kostki
  • 15 dag groszku
  • 5 dag boczku w plastrach
  • sól
  • świeżo mielony pieprz

Zupa kolorowa z boczkiem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Marchewkę i por umyć, pokroić na małe kawałeczki.
  • Warzywa poddusić w rondlu na oleju, zalać bulionem i gotować ok. 10–15 min. Dodać groszek i gotować kolejne 5 min. Doprawić solą i pieprzem.
  • Boczek pokroić w cieniutkie paseczki i podsmażyć na chrupiąco na patelni bez tłuszczu. Gotowy boczek przełożyć na papierowy ręcznik, aby usunąć nadmiar tłuszczu. Zupę nalać do miseczek i posypać paseczkami boczku.
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newletter MojeGotowanie.pl!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne