Tort princessa

Ocena:

4.5 (143)

  • 60 min.
  • dla 8 osób
Niebo dla podniebienia

Składniki:

  • Biszkopt:
  • 6jajek
  • 1,5szkl.mąki tortowej
  • 1,5szkl. cukru
  • 2łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2łyżeczki proszku do pieczenia
  • Masa:
  • 1/2l śmietany 30%
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 śmietan-fiksy
  • 2 batony Princessa kokosowe XXL (biała)
  • puszka ananasa

Tort princessa - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Biszkopt: jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Mąkę i proszek delikatnie mieszamy z masą jajeczną wylewamy do tortownicy. Pieczemy ok.50 min
  • Ostudzony biszkopt przekrawamy na 3 krążki. Każdy nasączamy sokiem z ananasa. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno. Pod koniec dodajemy cukier puder i śmietan-fiks. Batony kruszymy, ananasy kroimy w drobna kostkę. Dodajemy do bitej śmietany, mieszamy. krążki przekładamy masą. Ostatni krążek i boki smarujemy tylko bitą śmietaną. Dekorujemy wiórkami bądź wg własnego pomysłu.
  • SMACZNEGO!!!!!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne