Skrzydełka w ketchupowym sosie

Ocena:

4.49 (165)

  • 40 min.
  • dla 8 osób

Skrzydełka w sosie.

Składniki:

  • skrzydełka 8 szt
  • kukurydza konserwowa 1/2 puszki
  • szczypiorek 1/2 pęczka
  • ketchup ok3/4 szkl
  • koncentrat pomidorowy 1-2 łyżki
  • cebula 1/2 szt
  • przyprawa kuchenna
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • olej

Skrzydełka w ketchupowym sosie - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Odciąć końcówki skrzydełek
  • umyć i osuszyć.
  • Na patelni rozgrzać olej obsmażyć skrzydełka.
  • Dodać obraną i drobno pokrojoną cebulę i lekko przesmażyć. Oprószyć skrzydełka przyprawą kuchenną.
  • Podlać sporą ilością wody i dusić około 15 min.
  • Dodać ketchup
  • koncentrat pomidorowy i kukurydze.
  • Można z zalewą.
  • Doprawić do smaku i dusić do miękkości na małym ogniu.
  • Na koniec posypać zieleniną.

Porady

Zobacz też: ketchup domowy nie tylko z pomidorów

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne