materiały prasowe
0 (0)
"Mój Ulubiony”
Twarożek kanapkowo-sernikowy
„Mój Ulubiony” Twarożek kanapkowo – sernikowy – Naturalny twaróg o śmietankowym, wyśmienitym smaku i gęstej, jednolitej konsystencji, zachowujący najcenniejsze składniki mleka. Nie zawiera substancji konserwujących, zagęszczających i stabilizatorów. Przeznaczony do wypieków serników nie wymaga mielenia i dodatku tłuszczu.
Dno tortownicy o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie zacisnąć obręcz.
Oddzielić żółtka od białek.
W miseczce wymieszać skrobię z mąką pszenną.
W misie miksera utrzeć miękkie masło z cukrem i cukrem waniliowym na jasną masę. Dalej miksując na najwyższych obrotach, dodawać stopniowo po jednym żółtku.
Zmniejszyć obroty miksera na średnie i dodawać stopniowo ser, a następnie wymieszaną mąkę. Teraz można dodać startą skórkę z pomarańczy, aromat lub rodzynki i wymieszać do połączenia).
Osobno ubić białka na sztywno i wmieszać delikatnie szpatułką do masy serowej.
Masę serową wyłożyć do tortownicy i wyrównać. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 60 minut w temperaturze 170°C (grzałka góra- dół). Wyłączyć piekarnik i studzić sernik przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Zimny sernik wstawić na parę godzin do lodówki.
Sernik oprószyć cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową.
Porady
„Mój Ulubiony”
Twarożek kanapkowo-sernikowy
„Mój Ulubiony” Twarożek kanapkowo – sernikowy – Naturalny twaróg o śmietankowym, wyśmienitym smaku i gęstej, jednolitej konsystencji, zachowujący najcenniejsze składniki mleka. Nie zawiera substancji konserwujących, zagęszczających i stabilizatorów. Doskonały do kanapek, może stanowić podstawę do past, sosów, dipów oraz deserów.„Mój Ulubiony” jest obecnie najlepiej sprzedającym się produktem SDM w Polsce i krajach Unii Europejskiej.