Podgrzybki duszone z kapustą - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!
■ Podgrzybki oczyścić, umyć, odciąć trzonki. Kapelusze wrzucić na osolony i zakwaszony sokiem z cytryny wrzątek z dodatkiem cukru. Gotować 10 minut. Odcedzić.
■ Większe kapelusze pokroić w paski, małe na połówki. Cebule obrać, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę i smażyć kilka minut, aż się zeszkli. Dodać grzyby, smażyć razem ok. 5 minut. Kapustę poszatkować, dodać do grzybów z cebulą. Przyprawić do smaku gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Dusić razem 15 minut. Podawać do mięs.
Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!