Naleśniki z grzybowo-paprykowym farszem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!
■ Grzyby oczyścić
umyć
pokroić. Udusić na łyżce oleju wraz z łyżką masła. Gdy będą miękkie
dodać pokrojone w kostkę papryki i dusić jeszcze kilka minut. Przyprawić solą i pieprzem
przykryć i odstawić.
■ Mleko
wodę
mąkę
jajko i szczyptę soli zmiksować
odstawić na 20 minut. Na oleju smażyć cienkie
naleśniki. Na każdym placku układać po 1–2 łyżki farszu grzybowego
składać w trójkąty. Każdy naleśnik zrumienić z obu stron na gorącym maśle z dodatkiem oleju (dzięki temu masło się nie przypali). Podawać z dowolną surówką.
Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!