Naleśniczki z chińską mieszanką, które bardzo lubimy z mężem:)
Składniki:
Naleśniki:
-ok. 2 szklanek mąki
-szklanka mleka
-jajko
Nadzienie:
-mieszanka warzyw chińskich
-pierś z kurczaka
-ewentualnie pieczarki lub inne warzywa
-sól
pieprz
przyprawa do chińszczyzny
curry
Sos czosnkowy:
-śmietana
-kilka ząbków czosnku (zależnie od upodobań)
-sól
pieprz
SER ZÓŁTY DO POSYPANIA NALEŚNIKÓW
Naleśniki z chińszczyzną polane sosem czosnkowym - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Mieszamy w misce mleko
mąkę i jajko
następnie gotowe ciasto smażymy na naleśniki
Do garnka wlewamy troszkę oleju i wrzucamy pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka
doprawiamy. Kiedy kurczak będzie ładnie podsmażony wrzucamy do niego mieszankę chińską ewentualnie inne warzywa i przykrywamy pokrywką. Dusimy ok. 10-15 min aż warzywa będą miękkie
w międzyczasie przyprawiamy do smaku przyprawą do chińszczyzny
pieprzem
solą i curry.
Na desce rozkładamy sobie naleśniki i nakładamy na nie nadzienie. Zawijamy w rulonik.
Posypujemy zawinięte naleśniki serem żółtym.
Zależnie od upodobań możemy zawinięte naleśniki podsmażyć na patelni lub włożyć do piekarnika aż do roztopienia się sera.