Zdrowy, zielony makaron na szybko ;) Wynik eksperymentu.
Składniki:
Makaron- Penne, Świderki lub Tragiatelle
Szpinak- rozdrobniony, mrożony
Brokuły- najlepiej dwa
Ser żółty- drobno starty najlepiej Parmezan
Ząbek czosnku
Dwie łyżki śmietany
Sól do smaku
Makaron ze szpinakiem i brokułami. - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Makaron gotujemy al dente. W międzyczasie odmrażamy szpinak, następnie dodajemy do niego przeciśnięty czosnek, sól, śmietanę oraz starty ser. Oczywiście brokuły także w międzyczasie gotujemy- najlepiej na parze. Po kilku minutach gdy już będą miękkie rozgniatamy tłuczkiem do ziemniaków na drobną masę. Dodajemy do masy szpinakowej i mieszamy z makaronem. Na talerzu jeszcze raz posypujemy serem.