Makaron pene z miesem mielonym i sosem węgierskim z pieczarkami
Ocena:
4.49
(169)
20 min.
dla 2 osób
Szybki i sycacy obiad.
Składniki:
opakowanie makaronu pene
ok poł kilograma miesa mieonego
20 dag pieczarek
duza cebula
puszka kukurydzy
swieza czerwona papryka
puszka pomidorow
olej
Makaron pene z miesem mielonym i sosem węgierskim z pieczarkami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Pieczarki i cebule pokroic podsmazyc pzrez chwile na obdobinie oleju po czym dodac mieso mielone, ciagle mieszac by mieso sie nie "zbilo" w kule. Wstawiamy wode ( mozna wrzucic kostke rosolowa lub kostke z oliwa i ziolami Knorr ) i gotujemy makaron do miekkosci. Do podsmazonego miesa dorzucamy papryke pokrojona w kosteczke oraz pomidorki z puszki wraz z zalewa.Chwile dusimy, doprawiamy, pod koniec dodajemy odsaczona kukurydze tak by sie tylko lekko podgrzala.
Serwujemy z makaronem. Sos pasuje rowniez do ryzu.