Indyk w cieście

Ocena:

4.47 (171)

  • 25 min.
  • dla 4 osób
Delikatna pierś z indyka smażona w cieście.

Składniki:

  • 1 jajko
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 1 łyżka czosnku granulowanego
  • 1 łyżka przyprawy do indyka
  • 1 łyżka słodkiej mielonej papryki
  • 4 grube sznycle z indyka
  • olej do smażenia
  • sól do smaku

Indyk w cieście - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Jajko dokładnie rozbełtać. Dodać do niego mąkę, czosnek granulowany, przyprawę do indyka i mieloną paprykę. Bardzo dokładnie wymieszać. W przygotowanym cieście maczać sznycle z indyka. Kłaść je na rozgrzany na patelni olej. Oprószyć lekko solą. Smażyć na średnim ogniu na rumiano z obu stron.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne