błyskawicznie się je robi a smak jest nieziemski:)
Składniki:
2 rolki ciasta francuskiego świeżego po 275 gram
2 puszki brzoskwiń, ma być 12 połówek
1 jajko + 1 łyżka gęstej kwasnej smietany 18%
Cukier kryształ
Cukier puder do oprószenia
Brzoskwiniowe wydmy - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Rozgrzać piekarnik do 200 stopni.
Blachę wysłać pergaminem
Ciasto rozwinąć i przekroić wzdłuż na pół.
Każdą połowę pokroić na 3 częsci. Z jednej rolki otrzymamy 6 porcji.
Każdy kawałek ciasta posmarować jajkiem roztrzepanym ze smietaną. Oprószyć cukrem kryształem i na srodku ułożyć połówkę brzoskwini, tak jak widać na poniższym zdjęciu:)
Wstawić do nagrzanego piekarnika na około 15 minut.
Były 3 blachy, bo ja jedną weszło 4 porcje.
Po wyjęciu z piekarnika i wystudzeniu ciasteczka oprószyć cukrem pudrem przez sitko.