Przygotowanie: 15 minut
Zapiekanie: 12 minut
Pieczenie: 15 minut
Porcja: 230 kcal
Składniki na 15 porcji
Składniki:
Farsz:
30 dag wędzonego boczku
łyżka oleju
Przyprawa do pieczeni PRYMAT
4 łyżki śmietany
2 jajka
papryczka chili
10 suszonych śliwek
sól
pieprz
Ciasto:
10 dag masła
2 żółtka
sól
1 i 1/2 szklanki mąki
Babeczki z boczkiem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Boczek pokroić w drobne paseczki, podsmażyć na łyżce oleju z łyżeczką Przyprawy do pieczeni PRYMAT. W misce rozbić jajka, wymieszać ze śmietaną, boczkiem, śliwkami, posiekaną papryczką chili, doprawić solą i pieprzem.
Zagnieść składniki ciasta, wylepić nim foremki, nakłuć widelcem, zapiec 10–12 min w 180˚C. Wyjąć z piekarnika, wypełnić farszem. Piec przez ok. 15 minut w temp. 180˚C. Podawać przestudzone.
Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!